30
Sep
08

Buze mai frumoase

Ştiai că sărutul femeilor romane făcea victime în rândurile bărbaţilor?

În timpul Imperiului Roman ele îşi colorau buzele cu pigment de plumb, în ciuda efectului toxic al acestuia. Şi, uite aşa, ei se alegeau nu numai cu plăcerea sărutului, dar şi cu forme grave de intoxicaţie.

De-a lungul timpului, rujul, obiectul cel mai nelipsit din trusa de machiaj a unei femei, a fost supus schimbărilor, începând de la culoare şi aspect până la structură. Astfel, rujul poate fi mat, lucios, cremos, lichid, rezistent la transfer sau îmbunătăţit cu colagen. Dar femeile nu au fost reticente la aceste transformări, dimpotrivă! Însă, când forma şi conturul buzelor nu au aspectul dorit de posesoare, şi acestea consideră că rujul nu le mai poate fi de ajutor, ele apelează la estetician pentru a le dărui mai mult volum şi senzualitate. Efectele acestei operaţii sunt uimitoare: beneficiarele ei se simt mai feminine, se simt mult mai satisfăcute de îmbunătăţirea imaginii corporale, ceea ce le conferă şi mai multă încredere în sine.

Indiferent dacă sunt groase, subţiri sau asimetrice, femeile îşi folosesc buzele pentru a transmite sexului opus anumite mesaje. Astfel de indicatori comportamentali sunt ţuguierea buzelor şi umezirea lor. Dacă o femeie apelează la ţuguierea sau umezirea buzelor în timp ce priveşte un bărbat, aceasta îi trasmite semnale cu conotaţie sexuală. Atrage atenţia asupra faptului că este disponibilă. Rujul este tot o modalitate de a trimite la astfel de indicii. Culoarea roşie aminteşte de momentele în care, prin excitaţie, buzele sunt invadate de sânge, se înroşesc şi îşi măresc volumul. Şi studiile au arătat că, în general, o femeie care are buzele date cu ruj captează mai mult atenţia bărbaţilor.
Poţi improviza culoarea buzelor cu ajutorul rujului, pentru că simpla colorare a buzelor îţi poate ridica moralul, îţi poate adăuga puţină voioşie feţei.

Atenţie însă, doamnelor şi domnişoarelor, la regulile de folosire corectă a rujului:
· pentru buze subtiri: se folosesc culori deschise;
· pentru buze groase: se folosesc culori închise;
· pe timp de zi: se folosesc culori deschise;
· pe timp de noapte: se folosesc culori închise (conform machiajului de seară).

Sursa: Info-Sanatate.ro

Anunțuri

0 Responses to “Buze mai frumoase”  1. Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s


%d blogeri au apreciat asta: